subcategorieën 9

Achimenes
Soorten Achimenes, oorsprong en meest voorkomende bloem- en plantvorm. Talrijke mooie foto's van deze mooie bloeiende kamerplant.
Achimenes en Begonia
Een site over bloemen en planten. Vele mooie foto's van Achimenes en Begonia soorten. Bloemvormen en plantvormen zijn mooi geïlustreerd.
Bloembollenpagina van Peter Knippels
Liefhebber van bijzondere bollen presenteert boekenrecensies, artikelen, foto-albums, een overzicht van eigen publicaties, en een verzameling links naar andere bollensites.
Bloemisterij Matthijs
Groot- en kleinhandel in Rhododendrons en al dan niet bladverliezende Azalea's. Uitvoerige rasbeschrijvingen.
Buxusvormsnoei
Informatie over buxus, veel mooie foto`s van buxusvormsnoei.
Corazón
Beschrijft een serie enkelbloemige oleanders. Informatie over geschiedenis, sortiment, en verzorging. Verkoop via tuincentra en bloemisten.
Daniëlle Houbrechts: de kruidigste plek van het internet
Kruidendeskundige bekend van radio en boeken biedt informatie over keuken- en tuinaspecten van kruiden: kruidenbibliotheek, recepten en tuintips.
Diriland
Tuinier presenteert foto's en beschrijvingen van verschillende soorten salvia. Daarnaast enige andere tuinfoto's, en informatie over geoogste zaden.
Erodium
Informatieve site met de geschiedenis, systematiek en diversiteit van deze aan geraniums verwante planten, en foto's van enkele soorten.
Flor Artes
Antwerpen. Verzorgt bloemwerk voor speciale gelegenheden en cursussen bloemsierkunst. Overzicht met foto's van het assortiment en de medewerkers, enkele tijdschriftartikelen. Tevens glas en keramiek.
Fotoherbarium
Uitgebreid digitaal herbarium met foto's en eigenschappen van wilde planten in Nederland. Alfabetisch geordend, zoekmogelijkheden op Botanische en Nederlandse naam, familie en kleur.
Harde Gentse Azaleas
Site gewijd aan de Rhododendron ‘Van Houtte Flore Pleno’ in Arboretum Kalmthout. Geschiedenis, informatie over nieuwe kruisingen, foto's en bezoekinformatie.
Hovaria: Hortensia verzorging
Kwekerij van hortensia's Hovaria presenteert verzorgingsinformatie voor Hydrangea macrophylla, inclusief kleurverandering en drogen van bloemen.
Info over de hopteelt.
Plantkundige- en teeltinformatie. Informatie over ziekten en het gebruik van de Humulus lupulus.
Van Jaarsveld/Van Scherpenzeel Boomtotaalzorg
Voor advies en uitvoering van boomverzorgende werkzaamheden zoals plantplaatsinrichting en -verbetering, (ver)planten, snoeien, vellen en rooien. Gevestigd in Schalkwijk (Utrecht).
Jakobskruiskruid
Informatieve site over dit inheemse onkruid: giftigheid voor zoogdieren, feiten en fabels, achtergrondinformatie en forum.
Kuipplanten.com
Informatiesite van de vaktechnische organisatie LTO Groeiservice, met foto's en verzorgingsinformatie per seizoen over verschillende kuipplanten.
De Nederlandse Oranjerievereniging
Vereniging voor liefhebbers van kuipplanten, exotische planten en citrusplanten. Algemene informatie, zadenlijst, evenementenkalender en links.
Nederlandse Varenvereniging
Verbindt mensen die uit liefhebberij, of vanwege hun beroep, geïnteresseerd zijn in varens. Informatie over vereniging en varens, met een fotogalerij.
Open Exotentuinen
Site voor liefhebbers van exotisch tuinieren in Nederland en België. Informatie over evenementen en open tuinen, links naar exotische tuinen, forums en leveranciers van winterharde exoten, en een online ruilbeurs.
Plantago Software Development
Gespecialiseerd in de naamgeving van planten, met name het ordenen van namen en het elektronisch verwerken van naamlijsten. Producten onder meer een plantendatabank en plantenvinder.
Plantencentrum Exotica (Herenthout)
Collectie van bloeiende subtropische planten, vruchtdragende planten en vele soorten winterharde exoten zoals palmen, bananen en yucca.
Plantendatabases op het WWW
Verzameling van ruim 100 verschillende weblinks van plantendatabases en planten-encyclopedieën. Je kan hier veel gegevens van je tuinplanten opzoeken. (Nederlands- en Engelstalig).
Rinus' plantenpagina
Hobbyist presenteert volop informatie over tuinieren met subtropische planten in volle grond in Nederland en België: bamboe, eucalyptus, bananen, palmen, en meer. Zorg, bescherming, uitgebreide plantenlijst en een overzicht van jungletuinen in Europa.
De Rotstuin (Maastricht)
Prive website over de rotsplanten van Gerda en Ron Cremers met o.m. foto's van de rotstuin en rotsplanten, een plantendatabase, kweeklijst, linkpagina etc.
De Rotstuin - Rotsplanten
De rotstuin en rotsplanten van Wielly en Margriet Moenen uit Maastricht met foto's e.d.
Ton Hannink
Verzorgingstips en foto's van Camellia, Citrus, Clematis, Lonicera, Michelia en Lapageria. Informatie over de oranjerievereniging De Kuipplant.
De Tuingids
Tuinencyclopedie met verschillende rubrieken. Informatie over de tuin, het tuinieren en planten.
Vaste planten tuin
Liefhebberstuin met meer dan 700 soorten vaste planten, veel foto's van planten en borders door de seizoenen heen, virtuele wandeling, diashow en veel tuinlinks.
Veen.helleborus
Telers van helleborus, hepatica, en andere planten voor in de schaduw tonen foto's van hun tuin en galerijen van de planten.
Wilde planten in Nederland en België
Database met meer dan 1500 soorten heemplanten, doorzoekbaar op standplaats, plantenfamilie of -vorm, en Nederlandse en wetenschappelijke naam. Elk is voorzien van een illustratie en beknopte informatie over groei en bloei, en verspreiding.
Yahoo! Groups: Exoten
Mailinglist voor liefhebbers van het exotisch tuinieren. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld ervaringen met het toepassen van exoten in eigen tuin, tips en wetenswaardigheden.

Andere talen 12

[Mowing Mozilla]
Laatste wijziging:
1 februari, 2017 op 15:05:03 UTC
Huis en Tuin
Nieuws en Media
Recreatie
Naslag
Regionaal
Wetenschap
Webwinkelen
Maatschappij
Sport
Alle talen
Kunst
Zakelijk
Computers
Spellen
Gezondheid