Se också: 1

Borås djurpark
Zoo med fokus på afrikanska arter.
Fjärilshuset på Haga
Sveriges största fjärilsmuseum.
Furuviksparken
73 olika djurarter visas under sommarsäsongen i en djurpark grundad år 1900, och här finns Sveriges enda aktiva fasta cirkusmanege, där Furuviksbarnen enligt lång tradition uppträder under somrarna. Vinterstängt.
Junsele Djurpark
I djurparken visas sommartid cirka 25 djurarter, bl. a vita tigrar. Här finns också ett tivoli, samt testcentrum för björnjakthundar. Vinterstängt.
Järvzoo
Djurparken i Järvsö är Sveriges första nationella rovdjurscenter som ser som sin huvuduppgift att insamla, bearbeta och förmedla information om Sveriges fyra stora rovdjur, björn, varg, järv och lodjur.
Kolmårdens Djurpark
I skogarna utanför Norrköping finns vilda djur från hela världen. Kolmården är Nordens största djurpark, och det gör att alla djur kan få det utrymme och den miljö de behöver för att trivas och må bra.
Kolmårdens Tropicarium
Nordens största samling av giftormar, regnskogsapor, söt- och saltvattensfiskar, och ett av sveriges största hajakvarier presenteras med tonvikt på ekologi och äventyr. Hajdyk och hajsimning.
Lycksele djurpark
Sveriges nordligaste djurpark grundades 1959 och är specialiserad på nordiska djur.
Nordens Ark -de utrotningshotade djurens park
På Nordens Ark som är öppet alla dagar året om får du möta ett 60-tal arter. Vilda nordiska som fjällräv, varg, utter, havsörn och järv. Vilda exotiska djur som snöleopard, mindre panda och vildhäst. Gamla nordiska husdjur som telemarksko, rödkulla, linderödsvin och gutefår finns också.
Orsa Björnpark
Vid Siljansbygdens skidcentrum Grönklitt finns också norra Europas största Björnpark. Där lever Sveriges fyra stora rovdjur i en miljö som motsvarar deras naturliga.
Parken Zoo i Eskilstuna
Information om Parken Zoo som bl.a. innehåller en zoologisk trädgård.
Skansen
Mycket mer än ett friluftsmuseum. Här hittar du tex ett Zoo och ett akvarium.
Skånes djurpark
öppettider, vägbeskrivning, skolinformation och vilka djur som finns i parken.
Svenska Djurparkföreningen
Medlemsorganisation som representerar svenska djurparker, akvarier, tropikhus och liknande institutioner.
Universeum
Sveriges nationella vetenskapscentrum i Göteborg presenterar naturvetenskap och teknik, med allt från hajar och regnskog till spännande experiment, i en mötesplats mellan skola, näringsliv och samhälle.
Zoolandia
Denna djurpark utanför Åbo i Finland har över 200 djur och ett reptilhus, samt ett Zoo-Hostel med dubbelrum och ett husvagnsområde.
Ölands djur & nöjespark, Öland
Ett av södra Sveriges populäraste turistmål. Zoo med ca 100 djurarter och 1000 olika individer varav ett 10-tal arter är utrotningshotade och ingår i en internationell genbank.

Denna kategori på andra språk: 13

[Elephant Mozilla]
Senast uppdaterad:
november 15, 2013 at 11:00:21 UTC
Vetenskap
Webbutiker
Samhälle
Sport
All Languages
Kultur
Näringsliv
Datorer
Spel
Hälso- och sjukvård
Hus och hem
Nyheter
Nöjen och fritid
Referenser
Regionalt