Birmània (anomenat Myanmar per l'actual govern dictatorial i militar) és un estat del sud-est d'Àsia, que limita al nord-est amb la Xina, a l'est amb Laos i Tailàndia, al nord-oest amb Bangla Desh i l'Índia i a l'oest amb el mar d'Andaman i el golf de Bengala. Birmània està governada per una dictadura militar. L'autodenominat Consell de la Restauració de la Llei i l'Ordre de l'Estat, després d'un cop d'estat el 18 de setembre de 1988, va abolir la Constitució del 3 de gener de 1974. El Consell va dissoldre el parlament i va assumir tots els poders de l'Estat, desmuntant l'organització regional i municipal. El Consell de la Restauració va ser dissolt el 1997 per constituir-se amb un altre nom: Consell per a la Pau i el Desenvolupament de l'Estat.

categories 1

Bloc de Roser Giner
Una enamorada del Vietnam, en aquest bloc sovint se'ns recorda els dies que porta empresonada la líder birmana Aung San Suu Kyi.
Què passa a Birmània?
Bloc de Francesc Barret dedicat exclusivament a comentar les notícies de Birmània (Myanmar)
La revolució safrà
Pàgina del "Diari de l'escola", del Vilaweb, dedicada a ressumir la situació del país l'octubre del 2007. Bons enllaços per a més informació.

Aquesta categoria en altres idiomes: 11

[Burma Mozilla]
Darrera actualització:
Abril 14, 2015 at 5:35:05 UTC
Regional
Ciència i tecnologia
Compres
Societat
Esports
All Languages
Arts
Economia i empresa
Informàtica
Jocs
Salut
Mitjans de comunicació
Lleure
Referència