World Magyar Művészet és kultúra Múzeumok és kiállítások
40

kategóriák 1

Aquincumi Múzeum
Az Óbuda területén fekvő római kori város maradványai és emlékei. A honlapon múzeum-kronológia; programajánló; gyűjtemény-bemutatók képes tárgyleltárral; letölthető kiadvány az ásatásokról; budapesti római emlékek áttekintése.
Balatoni Múzeum, Keszthely
A honlap a múzeum kiállításairól, rendezvényeiről szól elsősorban, de emellett számos egyéb fontos információt tartalmaz: nyitva tartás, belépőjegyek, elérhetőség, munkatársak, kutatóknak szóló információk, stb.
Budapesti Történeti Múzeum
A budai királyi várpalotában található múzeum régészeti leletekkel, a várostörténet tárgyi anyagával és képzőművészeti alkotásokkal. Rövid ismertető a Gül baba türbe, a Hercules villa, a Fürdőmúzeum és a középkori zsidó imaház történetéről, nyitvatartásáról.
Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezete
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezete 17 intézményt foglal magában az egész megye területéről.
Bélyegmúzeum
Ötszázezer kiállított, összesen 13 millió bélyeg; a magyar bélyegek teljes gyűjteménye. Virtuális kiállítás az 1871-es kiadású Kőnyomatos és Réznyomatos sorozatról.
Deák Gyűjtemény
A székesfehérvári Városi Képtár hivatalos honlapja. Tartalmazza Deák Dénes (1931-1993) műgyűjtő által a városnak adományozott XX. századi magyar képzőművészeti gyűjtemény műtárgyanyagát és képet ad a művészeti múzeum tevékenységéről.
Evangélikus Országos Múzeum
Az evangélikus egyház kulturális és művészeti emlékei (köztük Luther Márton eredeti végrendelete) az első pesti evangélikus gyülekezet épületében. A honlapon történeti háttér.
A fertőrákosi Mithras-szentély
Az 1800 éves Mithras-barlang a Világörökség része.
Hadtörténeti Intézet és Múzeum
Magyar, vagy magyar vonatkozással bíró hadtörténelmi tárgyak, dokumentumok.
Helikon Kastélymúzeum
A keszthelyi Festetics kastély leírása és a kastélyban rendezett kiállítások, rendezvények, koncertek időpontjai.
Iparművészeti Múzeum
Az európai iparművészet remekei a középkortól napjainkig; ötvös, kerámia-, üveg-, porcelán- és textil-gyűjtemények. A honlapon hírek, rövid virtuális kiállítások, kiadványlista.
Kinizsi Vármúzeum, Nagyvázsony
A Kinizsi Vár március közepétől október végéig látogatható.
Képzőművészet Magyarországon
Rendkívül átfogó virtuális kiállítás a románkori kezdetektől a 20. század közepéig terjedő időszakról. Korszakok, művészek, műtárgyak ismertetése; kislexikon; képeslapküldési lehetőség.
Központi Bányászati Múzeum
A magyar bányászat története és a bányászati tudományok bemutatása Sopronban. A honlapon kiállításvezető az állandó kiállításhoz, kereshető adatbázis a gyűjteményről, letölthető filmek.
Liszt Ferenc Emlékmúzeum
Liszt eredeti hangszerei, bútorai, könyv- és kottatára, valamint személyes tárgyai. A honlapon tárlatbemutatás.
Magyar Fotográfiai Múzeum
Egymilliós gyűjtemény Kecskeméten 1840-es dagerrotípiától napjaink fényképeiig. A múzeum történetének és munkájának bemutatása, részletes tárlatismertető, kiadványlista.
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
A magyarországi állattenyésztés, növénytermesztés, vadászat, halászat, erdészet emlékei a városligeti Vajdahunyadvárban. A honlapon a kiállítások és gyűjtemények leírása; rövid ismertető a keszthelyi Georgikon Majormúzeumról.
Magyar múzeumok honlapja
Gyűjteményes múzeumlap hírekkel, nyitó és záruló időszaki kiállítások ismertetésével, múzeum-keresővel, nemzetközi múzeum-katalógussal.
Magyar Nemzeti Múzeum
A magyar nép és Magyarország történetére vonatkozó tárgyi emlékanyag gyûjtése, õrzése, feldolgozása és bemutatása. A honlapon leírás és ízelítő a jelenlegi és korábbi kiállításokból, műtárgyak képgalériája, filiálék bemutatása, aktuális programok.
Magyar Olajipari Múzeum
A magyarországi szénhidrogénipar és a vízbányászat történeti emlékei Zalaegerszegen. A honlapon a szabadtéri műszaki emlékek ismertetése; képgaléria a szoborparkról; ipartörténeti áttekintés és virtuális kiállítás.
Magyar Természettudományi Múzeum
Növény-, állat- és embertani kiállítások, őslény- és ásványtár; kutatási és oktatási tevékenység. A honlapon részletes gyűjtemény-ismertetés és múzeumtörténet, virtuális kiállítások, kereshető meteorit- és ősállattani adatbázis, képtár és állathang-felismerési teszt.
Magyar Vasúttörténeti Park Baráti Kör
A hírek mellett leírást találunk a mozdonyokról és azok örökbefogadóiról. A Baráti Kör leírása és tagjanak felsorolása mellett egyesületi napló és fotógaléria is található itt.
Magyar Vegyészeti Múzeum
A hazai kémiatudomány és vegyipar története, nagyjainak arcképcsarnoka Várpalotán. A honlapon rövid ipartörténet és számos életrajz.
Magyarország múzeumai a weben
Linkek magyar múzeumokra, megyék szerinti bontásban.
Magyarország víztornyai
Több száz víztorony fotója, története - virtuális víztoronymúzeum.
Munkácsy Mihály Múzeum
A művész festményei, grafikái, dokumentumok és korabeli fényképek. A honlapon múzeumtörténet, Munkácsy életrajza, illetve virtuális kiállítás a bemutatott tárgyakból és fotókból.
Mátra Múzeum
A gyöngyösi Mátra Múzeum honlapja: vadászattörténet, helytörténet, ásványok, ősmaradványok.
Nagytétényi Kastélymúzeum
Az Iparművészeti Múzeum állandó bútortörténeti kiállítása a Száraz-Rudnyánszky kastélyban. A honlapon kastélytörténet, aktualitások, képgaléria a műtárgyakról.
Néprajzi Múzeum
A magyar népi kultúrát bemutató állandó, valamint változatos témájú időszakos kiállítások; könyvtár és gyűjtemények. A honlapon múzeumtörténet, virtuális kiállítás; könyvtári és műtárgy-adatbázis; digitalizált etnológiai adattár (fényképek, kéziratok, népzene); megvásárolható kiadványok és videókazetták ismertetése.
Népviseleteink.hu
Megismerkedhet a Kárpát-medence legnagyobb látogatható viseletgyűjteményével, nagyapáink lassan feledésbe merülő kismesterségeivel.
Paksi Városi Múzeum
Paks és tágabb környéke régészeti, néprajzi, helytörténeti-újkortörténeti emlékeinek gyűjteménye.
Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
A Pick szalámi és a szalámigyár, valamint a szegedi paprika gyártásának történetét bemutató kiállítás.
Szoborpark Múzeum
A politikai rendszerváltás után Budapest utcáiról eltávolított szobrok szabadtéri kiállítása a Tétényi-fennsíkon. A honlapon képgaléria; a szovjet-orosz börtönkultúráról készült tanulmány képes ismertetése.
Tanyamúzeum
Magyarország tanyamúzeumai, tanyák, kiállítóhelyek bemutatása, története, illetve tájházak megyénkénti és helységenkénti lebontásban.
Thorma János Múzeum
Kiskunhalasi gyűjtemény főleg néprajzi és helytörténeti, ezenkívül régészeti, numizmatikai, képzõ- és iparmûvészeti anyagokkal; dokumentum-, fotó- és könyvtárral. A honlapon múzeumtörténet, programok, kiállítások, hírlevél.
Tojásmúzeum
Népművészeti tojásdíszitmények tájegységenkénti gyűjteménye a baranyai Zengővárkonyon.
Tolna megye műemlékei
A megye műemlékei a középkortól napjainkig, tanulmányok, képek.
Trianon Múzeum
A békeszerződéssel, történetével és következményeivel foglalkozó gyűjtemény Várpalotán.
Veszprémi Megyei Múzeum
A múzeum igazgatóságának lapja
Virtuális Diafilm-történeti Múzeum
Hazai film-diapozitíveket őrző magángyűjtemény az 1920-as évektől napjainkig megjelent diafilmekkel és diasorozatokkal. A honlapon történeti áttekintés és virtuális vetítőterem több mint száz megtekinthető diafilmmel.

Ez a kategória más nyelveken: 38

[Hungary Mozzila]
Utolsó frissítés:
január 27, 2017 at 1:24:09 UTC
Művészet és kultúra
Üzlet
Számítástechnika
Játékok
Otthon
Hírek
Tájékoztatás
Regionális
Tudomány
Vásárlás
Társadalom
Sport
All Languages