In Partnership with AOL Search

DMOZ

Peticions de noves categories: consells i suggeriments

Introducció

És fàcil d'obtenir autorització per editar noves categories si esmerces una mica de temps a aprendre les directrius d'edició. Desitgem la progressió dels editors que han excel·lit per la qualitat de les seves addicions al directori. L'ODP millora quan el nombre de bons editors que poden editar en àmbits amplis i variats és nombrós. Si afegeixes molts llocs de qualitat, seràs sistemàticament acceptat per editar en altres categories que incrmentin els teus privilegis d'edició. Aquest document et dóna alguns consells i suggeriments que t'ajudaran a obtenir privilegis d'edició addicionals. També t'orienta sobre el que s'ha de fer i el que no s'ha de fer durant la tasca d'edició.

Quan demanes d'editar una nova categoria, s'avalua la qualitat de les teves categories actuals i l'historial de les teves edicions. Quan revisis el teu historial d'edicions i les teves estadístiques, tingues en compte el següent:

Experiència com a editor

¿Quin tipus d'editor ets? Que t’aprovin la sol·licitud depèn de la qualitat i diversitat de les teves edicions i també de la teva experiència. Aquesta secció et dóna bons consells a l’hora d'escollir categories apropiades per al teu nivell d'experiència. L'estadística de les teves edicions no és l’única condició. Aquests consells et donen una idea de l’elasticitat per estimar qualitativament les teves edicions.

Editors novells

Un editor novell és generalment algú que té una o dues categories petites i que encara està aprenent el bàsic del directori i de la comunitat. Com a principiant és bo d'aprendre hàbits d'edició bons. T'estalviaràs feina extra si fas les coses correctament des del principi.

Editors intermedis

Un editor intermedi és aquell que ha obtingut experiència en 2 o 3 categories mitjanes. Ara per ara ja has de saber el més bàsic per editar. Ja tens un historial d'addicions de llocs de qualitat. Els llistats en les teves categories han de ser actualitzats i rellevants per l'àmbit de la categoria. Tots els títols i descripcions han de seguir la guia de l'editor.

Has de pensar en incrementar les teves capacitats d'editor mitjançant l'edició en categories més grans, particularment en aquelles més properes a la categoria superior de la pròpia categoria o editant categories de temàtica semblant.

Editors avançats

Un editor avançat és aquell que ha obtingut un nivell relativament alt d'experiència en diverses àrees del directori. Els editors avançats poden tenir experiència en una categoria gran, diverses de mitjanes o una barreja de les dues. Recorda que el nombre d'edicions no et garanteix necessàriament ser acceptat en categories o privilegis superiors. La qualitat de les teves edicions i la diversitat de la teva experiència són els factors més importants.

Pensa en agafar categories més grans de les que ja edites. Si t'autolimites en un lloc, pensa a sol·licitar la categoria més alta o altres de secundàries més grans i complexes. Si has editat en diferents categories del directori, pensa a escollir una àrea i obtenir una de les categories més altes. Mentre que esdevenir un editor d'una categoria més alta no és un requeriment per més privilegis, això et pot facilitar oportunitats i et pot ajudar a comprendre categories més grans. Editar en categories més grans o més diverses ajuda a ser aprovat en altres llocs del directori.

Encara que alguns “editors avançats” tenen milers o fins i tot desenes de milers d'edicions, ser denegat per a nous privilegis no és infreqüent. No importa quanta experiència tens, només seràs acceptat per a categories més altes si tens experiència en la jerarquia per a la qual estàs demanant la sol·licitud. Així, si tens 3.000 edicions i estàs llistat a prop o a dalt de Arts_i_Cultura/Teatre, no necessàriament seràs aprovat en la categoria equivalent a Regional. D'aquesta manera si has assolit uns milers d'edicions i vols editar en altres àrees d'aquesta manera, hauries de considerar la possibilitat de sol·licitar privilegis “editall”. També pots tenir uns milers d'edicions, però si tens un historial d'edició pobre, poca comunicació, i poca habilitat per treballar cooperant amb els altres i no sembles conscienciat d'editar llocs de qualitat amb bons títols i descripcions, llavors probablement no seràs aprovat per a cap privilegi addicional fins que no mostris millora.

Finalment, recorda de netejar el teu menú d'edició. Si tens categories en les quals no edites actualment, incloent les categories superiors, si us plau demana la baixa abans de sol·licitar cap altra categoria addicional.

Llista de coses per revisar en fer una nova sol·licitud

Abans que sol·licitis una nova categoria passa un temps assegurant-te que les teves categories estan en bon estat i d'acord amb la guia de l'editor. Algunes categories tenen guia d’edició addicional pels seus continguts. Altres categories que tenen unes directrius més específiques són, per exemple Regional, Nens i joves i Adult.

Això pot semblar molta feina, però ser acceptat per a una nova categoria és realment fàcil si recordes:

L'estat de les teves categories és el millor indicador de la qualitat que aportes al directori. Aquí et recordem alguns punts per tenir en compte abans de sol·licitar una nova categoria.

Qualitat dels enllaços i organització

Qualitat de les anotacions del lloc

Comunicació i conducta

Trucs per fer una sol·licitud

La sol·licitud per a nous privilegis s'explica per si sola. Tot i amb això, aquí hi ha trucs que t'ajudaran a incrementar les possibilitats de ser aprovat.

Escollir una categoria per editar

Algunes àrees del directori tenen menys editors pel seu desenvolupament. Un racó oblidat del directori et pot donar una oportunitat enorme per mostrar-te com un bon editor. No importa quina experiència tens, és més fàcil ser aprovat en categories en què cal ajuda.

Si sol·licites una àrea del directori en què no hi tens gaire experiència, sempre és millor una categoria petita. Això és especialment cert si sol·licites editar en:

Raó

Dóna un breu raonament per voler editar la categoria. No cal que expressis ara res intel·ligent o profund. Només explica els teus interessos. Si hi tens interessos especials, si us plau, reflecteix-los. Per exemple, alguns editors demanen "netejar" i organitzar una categoria. Si sol·licites una categoria en resposta a fòrums on es demana ajuda ; si un altre editor ha suggerit que demanis una categoria, anomena l'editor; si demanes netejar una categoria pobrament editada, si us plau reflecteix-ho a la teva sol·licitud. Si us plau, posa exemples dels problemes que intentes corregir.

Afiliacions

Si us plau, anomena qualsevol tipus d'afiliació que tinguis amb qualsevol lloc llistat a la categoria. Per afiliació volem dir un lloc que et pertany a tu, al teu cap, al teu client, etc. És important per a tu ser honest. Només perquè hi tinguis un interès propi no vol dir que la teva sol·licitud serà denegada. Només et serà denegada si mostres favoritismes i seràs tret del directori si has estat deshonest amb les teves afiliacions i has afavorit aquests llocs.

Dóna'ns nous URL

Part del procés de sol·licitud és proporcionar-nos URL amb exemples de títols i descripcions. Si us plau posa tota la informació requerida sense tenir en compte la teva experiència o qualificació. Les noves URL ens donen la possibilitat:

Raons per denegar sol·licituds

Els factors són llistats per ordre d'importància.

La teva sol·licitud serà denegada, i pots veure reduïts o perdre privilegis si:

Que fer si la teva sol·licitud és denegada

Fonts de referència