In Partnership with AOL Search

DMOZ

Cereri pentru noi categorii: Sfaturi şi indicaţii

Sumar

Puteţi fi aprobat pentru o nouă categorie în mod uşor dacă dedicaţi timp pentru a învăţa din timp ghidul de editare. Incercăm să promovăm editori care au un obicei în a adăuga calitate directorului. ODP beneficiează cel mai mult dacă are cât mai mulţi editori cu permisiuni de a edita în largi şi diverse zone. Dacă adăugaţi pagini de calitate, în cantitate mare, atunci veţi primi în mod constant privilegii din ce în ce mai mari şi mai diverse. Acest document oferă câteva sfaturi şi indicaţii care vă vor ajuta în a primi oportunităţi de editare adiţionale. De asemenea, oferă un sumar de bază al lucrurilor recomandate şi nerecomandate în cadrul editării.

Când faceţi cerere pentru o nouă categorie, calitatea din categoriile pe care le editaţi şi istoria dumneavoastră de editare vor fi evaluate. Când revizuiţi istoria şi statisticile de editare, reţineţi următoarele lucruri:

Experienţa de editare

Ce tip de editor sunteţi? Aprobarea cererii este dependentă de calitatea şi diversitatea editării dumneavoastră cât şi de experienţă. Această secţiune oferă sfaturi bune despre alegerea categoriilor adecvate pentru experienţa de editare. Statisticile de editare prezentate nu sunt cerinţe absolute. Ele sunt prezentate pentru a vă da o idee sub formă de exemplu despre mărimea necesară pentru calitatea editărilor dumneavoastră.

Editorii începători

Un "începător" este în general cineva care are una sau două mici categorii, şi care tot mai învaţă bazele directorului şi a comunităţii. Ca un începător, merită să dezvoltaţi obiceiuri bune de editare devreme. Veţi evita astfel să faceţi muncă suplimentară dacă faceţi lucrurile bune de la început.

Editori intermediari

Un editor intermediar este cineva care a căştigat experienţă în două sau trei categorii medii. Până acum, probabil că ar trebui şă ştiţi bazele editării. Ar trebui să aveţi o istorie solidă în a adăuga pagini de calitate. Listingurile din categoriile editate ar trebui să fie actuale şi relevante scopului. Toate titlurile şi descrierile ar trebui să urmărească ghidul de editare.

Ar trebui să consideraţi să vă lărgiţi abilităţile de editare ori prin a prelua categorii mai mari, în general cele apropiate de rădăcină, sau prin a edita subiecte diferite din diverse părţi ale directorului.

Editori avansaţi

Un editor avansat este cineva care a obţinut un nivel relativ înalt de experienţă în diverse zone din director. Editorii avansaţi ar putea avea experienţă într-o categorie largă, mai multe categorii de mărime medii sau o combinaţie între cele două variante. Reţineţi, doar numerele de editare, luate izolat, nu vă vor ajuta să fiţi aprobat pentru permisiuni mai înalte. Calitatea editărilor şi diversitatea experienţei sunt cei mai importanţi factori.

Analizaţi posibilitatea cererii unor categorii mai largi în zonele pe care le editaţi. Dacă v-aţi limitat la un singur nod, consideraţi să faceţi cerere pentru nivelul cel mai de sus sau pentru categorii mai largi şi mai complexe de nivelul doi. Dacă aţi editat într-un număr de categorii din diverse locuri ale directorului, consideraţi alegerea unei zone, şi faceţi cerere pentru una din cele mai largi categorii. Deşi a deveni editor pentru o categorie largă nu este o cerinţă pentru permisiuni ulterioare, sunteţi expus în acest fel la diverse oportunităţi care vă vor conduce la o înţelegere mai profundă a problemelor directorului. Experienţa de editare din arii largi şi diverse este utilă în obţinerea permisiunilor pentru a edita oriunde în director.

In timp ce unii “editori avansaţi” au câteva mii de editări sau chiar zeci de mii de editări, a fi respins pentru o nouă permisie nu este ceva neobişnuit. Nu contează cât de experimentat vă consideraţi, veţi fi considerat pentru cele mai înalte niveluri doar dacă aveţi experienţă în ierarhia în care faceţi cerere. Deci, dacă aveţi 3,000 de editări, şi sunteţi listat apropiat sau la nivelul de sus pentru Business şi Shopping, nu veţi fi neapărat aprobat pentru un nivel echivalent în Regional. Totuşi, dacă aţi acumulat câteva mii de editări, şi doriţi să vă extindeţi în alte zone în această manieră, ar trebui să consideraţi să faceţi cerere pentru permisii “editall”. De asemenea, puteţi avea zeci de mii de editări, dar dacă aveţi un record al editărilor de proastă calitate, al slabei comunicări, al unei inabilităţi de a lucra cooperativ cu ceilalţi, şi nu păreţi conştincious în a adăuga pagini de calitate cu titluri şi descrieri bune, atunci probabil nu veţi fi aprobat pentru privilegii adiţionale până când demonstraţi îmbunătăţiri.

In final, amintiţi-vă să vă curăţaţi dashboardul. Dacă sunteţi listat în categorii în care nu mai editaţi activ, incluzând categorii de prim nivel, atunci vă rugăm să demisionaţi din ele înainte de a cere noi categorii.

Inainte de a face cerere - O listă cu sugestii

Inainte de a face cerere pentru o nouă categorie, dedicaţi un anumit timp pentru a fi sigur că locurile în care editaţi sunt în formă bună şi consistente cu ghidul de editare. Anumite categorii au ghide suplimentare care guvernează conţinutul lor. Alte zone cu ghiduri speciale includ Regional, Kids and Teens şi Adult.

Aceste lucruri ar putea părea ca o muncă imensă, dar a fi aprobat pentru categorii este de fapt foarte uşor dacă vă amintiţi să

Condiţia în care se află categoriile pe care le editaţi este cel mai bun indicator al calităţii adăugate în director. Iată câteva sfaturi de revizuit înainte de a trimite o cerere pentru o altă categorie.

Calitatea linkurilor şi organizarea

Calitatea descrierii paginilor

Comunicare şi conduită

Sugestii pentru cerere

Cererea pentru o nouă permisie se auto-explică. Totuşi, iată câteva sugestii utile care vor creşte şansele de a fi acceptat.

Alegerea unei categorii pentru a o edita

Anumite zone din director au puţini editori şi loc semnificativ pentru îmbunătăţire. Un colţ neglijat al directorului poate să vă permită o oportunitate imensă de a vă evidenţia ca un editor bun. Indiferent de experienţa dumneavoastră, e mai probabil să fiţi acceptat pentru categorii care au nevoie de ajutor.

Dacă faceţi cerere într-o zonă a directorului unde aveţi puţină experienţă (sau chiar deloc), e mereu bine să porniţi de jos. Acest lucru e în special adevărat când faceţi cerere să editaţi în:

Motiv

Completaţi un motiv scurt pentru care doriţi să editaţi categoria. Nu e necesar să scrieţi ceva clar şi profund. Doar împărtăşiţi interesele dumneavoastră. Dacă sunt anumite circumstanţe speciale, atunci vă rugăm specificaţi-le. De exemplu, anumiţi editori fac cerere pentru a ajuta la curăţarea directorului sau la organizarea categoriei. Dacă aplicaţi ca răspuns la un thread 'ajutor necesar', fiţi sigur să notaţi acest lucru în câmpul "motiv". Dacă alt editor a sugerat să cereţi o categorie, numiţi acel editor. Dacă faceţi cerere pentru a curăţa o categorie nu prea bine editată, vă rugăm notaţi acest lucru când realizaţi cererea. Vă rugăm includeţi exemple cu problemele pe care doriţi să le corectaţi.

Afilieri

Vă rugăm împărtăşiţi orice afiliere pe care o aveţi cu orice site care ar putea fi listat în categorie sau într-o subcategorie. Prin 'afiliere' înţelegem un site care aparţine dumneavoastră, angajatorului dumneavoastră, clientului etc. E important pentru dumneavoastră să fiţi cinstit. Doar pentru că aveţi un interes în categorie nu înseamnă că cererea va fi respinsă. Acest lucru se va întâmpla doar dacă arătaţi favoritism, şi veţi fi înlăturat dacă nu aţi fost sincer în legătură cu aceste afilieri şi aţi favorizat aceste listinguri.

Includeţi exemple de URL-uri

O parte din cerere este aceea de a oferi URL-uri propuse cu titluri şi descrieri. Vă rugăm oferiţi toată informaţia cerută, indiferent cât de experimentat sau calificat sunteţi. Oferirea URL-urilor ne permite să

Motive obişnuite pentru respingerea cererii

Următoarele constituie motive comune pentru care respingem cereri pentru permisii în noi categorii. Aceşti factori sunt listaţi în ordinea importanţei.

Cererea va fi respinsă, şi riscaţi reducerea sau pierderea privilegiilor editoriale, dacă:

Ce să faceţi dacă cererea dumneavoastră este respinsă

Surse de referinţă