In Partnership with AOL Search

DMOZ

Spämmäys

Spämmäys tarkoittaa saman sivun ehdottamista samaan luokkaan moneen kertaan, saman sivuston ehdottamista moneen asiattomaan luokkaan tai muuten ohjeiden vastaista tai ODP:tä häiritsevää ehdotusta. Eräs keino, jolla sivustojen omistajat yrittävät saada hakemistoon monta listausta, on sivuston (tai sen toisten versioiden tai alasivujen eli "syvälinkkien") ehdottaminen monella eri verkkotunnuksella (domainilla). Esimerkiksi Wonder Steak Company saattaa ehdottaa hakemistoon sekä URLia www.wondersteaks.com että toista URLia www.steaksareus.com, jotka johtavat samalle sivulle. Tavoitteenamme on pitää Open Directory mahdollisimman puhtaana spämmistä, ja toimittajien valppaus on välttämätöntä tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Hakemistoa toistuvasti spämmäävät sivustot voidaan poistaa hakemistosta, ja niiden ehdottaminen voidaan estää. Myös tunnettujen spämmääjien toimintaan liittyviä sivustoja voidaan kohdella samoin. Jos huomaat spämmiä luokassasi, voit kirjoittaa ehdottajalle ja selittää sääntömme. Voit myös pyytää heitä tutustumaan ehdottamista koskeviin ohjeisiin väärinkäsitysten välttämiseksi. Jos päätät kirjoittaa ehdottajalle, muista olla kohtelias ja huomaavainen. Alatyylinen kielenkäyttö tai uhkaukset eivät ole asiallista käytöstä. Muistathan tehdä selväksi, ettet ole ODP:n henkilökunnan virallinen edustaja. Jos et halua kirjoittaa mahdollisille spämmääjille, lähetä henkilökunnalle osoitteeseen DMOZ.staff@teamaol.com sähköpostia otsikolla "ODP Spam" (englanniksi), ja henkilökunta huolehtii asiasta.

Joissakin tapauksissa sivustoja voidaan syvälinkittää. Tällöin syvälinkkien pitäisi tarjota sisältöä, joka on erittäin hyödyllistä jossakin luokassa, tai sisällön pitäisi olla erityisen ainutkertaista. Syvälinkityksen pitäisi olla poikkeus eikä sääntö.